Vonzóbb a Nyugatnál Csíkszereda rezidens orvosoknak

2019.05.11. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Vonzóbb a Nyugatnál Csíkszereda rezidens orvosoknak

Rezidens orvosokkal és fiatal vállalkozókkal találkozott pénteken, Csíkszeredában Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Oltean Csongor a Hargita Megyei Sürgősségi Kórházban találkozott rezidens orvosokkal és pályaválasztás előtt álló fiatalokkal, ahol nemcsak egymás között ismerkedtek az orvosok, hanem végzős osztályokba járókkal is beszélgettek a szakmájukról, és arról, hogy Csíkszereda szimpatikus a rezidens orvosok számára nemcsak az elmúlt időszak fejlesztései miatt, így sokan választják a megyei kórházat a kivándorlás helyett.

Az EP-képviselőjelölt az EU-s lehetőségekről beszélt a találkozón, egyebek mellett az Erasmus+ programról, illetve a tudatos karrierépítésről. Később telefonos konzultáción bíztatta az embereket arra, hogy a vasárnap délután 15 órától kezdődő úzvölgyi tiltakozó ökumenikus istentiszteleten vegyenek részt, hangot adva a katonatemetővel kapcsolatos elégedetlenségnek.

Oltean látogatást tett a Csíki Vállalkozók Egyesületénél is, ahol az alkalmazottak megtartásáról, a kivándorlás enyhítéséről folytatott eszmecserét: „vállalkozók gyakran panaszkodnak arra, hogy munkaerőhiány van, ezért nekünk az a feladatunk, hogy a fiatalok jól érezzék magukat itthon. Ehhez azonban olyan intézkedésekre van szükség, amelyekkel ugyanolyan munkakörülményeket és életszínvonalat biztosítanak Romániában is, mint Nyugat-Európában” – fogalmazott Oltean Csongor a Csíki Majális rendezvényén.

A beszélgetésen EU-s projektekről is szó esett és a romániai bürokrácia okozta nehézségekről. A képviselőjelölt kiemelte, május 26-án a hasonló lehetőségek és problémák miatt is fontos megmutatni a kárpát-medencei magyarság erejét, szükség van a magyar képviselet megerősítésére az Európai Parlamentben.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.