Uniós forrásokból lehet igazán nagyot fejlődni

2019.05.06. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Uniós forrásokból lehet igazán nagyot fejlődni

Szombaton Bihar megye településeire látogatott, hulladékgyűjtésen vett részt, majd fiatalokkal beszélt Európa jövőjéről Oltean Csongor. Az RMDSZ EP képviselőjelöltje elmondta: szalacs községben is, hasonlóan a legtöbb erdélyi településhez, több kilométer utcát aszfaltoztak, zöldház épült, délutáni oktató központ, és az Érmelléken egyedülállóan két uniós forrásból sikerült teljesen felújítani a község szimbolikus műemlékét, az ottományi Komáromi Kúriát. Hamarosan elkezdődik a négylyukú híd és környezetének rehabilitálása, amely a település emblematikus építményét menti meg a pusztulástól. A község erdélyi viszonylatban rendkívül jól gazdálkodik az európai uniós forrásokkal, élen jár az egy főre eső elköltött támogatásokban.

A községben már több mint egy éve folyik szelektív hulladékgyűjtés, amely európai színvonalú és Romániában eddig egyedülálló. Pár héttel korábban a település iskolásai megtisztították az utcákat és köztereket az eldobált szeméttől, e hétvégén pedig a pincesorokon volt a sor, ahol Oltean is aktívan részt vett a szemétgyűjtésben a Vidéki Ifjúsági Szövetség tagjaival közösen, Boda Gergő elnök vezetésével.

A takarítási akció a Szeles pincesoron kezdődött, ahol Kerezsi Attila, Kozák Róbert, Zatykó Jácint környező települések alpolgármestereivel találkozott a képviselőjelölt. Majd a kondorain folytatódott, és a kisburgai pincesoron végződött egy bográcsos mellett, ahol az asztalnál ülő fiatalok ezután kötetlenül beszélgethettek a jelölttel az Unió által nyújtott lehetőségekről, amellyel szerintük is érdemes élnie minden fiatalnak.

„A fiataloknak most van lehetőség választaniuk, mert egy korábbi rendszerben erre nem volt mód. Most szabadon utazhatnak Európában, sőt magyar útlevéllel vízummentesen juthatnak el akár Amerikába is, így azt javaslom, hogy éljenek a Petőfi vagy a Kőrösi program adta lehetőségekkel”- fogalmazott Horváth Béla, Szalacs község polgármestere.

A nap további részében Bihar megye településeinek egy részét látogatta meg az RMDSZ képviselőjelöltje, ahol a helyi önkormányzatok vezetőivel, tanácsosokkal találkozott, melyet Boda Gergely VIFIDISZ elnök szervezett: Érsemjén Sütő Szabolccsal, az Ezüstperje Néptáncegyüttes vezetőjével helyi kultúrreferenssel, Székelyhídon Béres Csaba polgármesterrel, majd Nagy István kágyai tanácsossal, illetve Zatykó Istvánnal, a Borász Huszár Egyesület elnökével.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.