Újabb szociális központ Szatmárnémetiben

2012.05.23. | Önkormányzati választások , Szatmár
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Újabb szociális központ Szatmárnémetiben

Szerdán, május 23-án avatták fel a Lükő Béla utca és az egykori Vörösmarty (Marsilia) utca sarkán elhelyezkedő, a Caritas által működtetett Szent Pál szociális központot, amely a harmadik ilyen jellegű létesítmény Szatmárnémetiben.

Az ünnepélyes avatáson részt vett Ilyés Gyula, polgármester, valamint Csehi Árpád, megyei tanácselnök is, akik üdvözölték a város és a megye számára egyaránt fontos új központ megnyitását.

 „A Szatmárnémetiben már 22 éve jelen lévő Caritas 1996 óta ápol kitűnő kapcsolatot a polgármesteri hivatallal, melyet a jövőben is célunk fenntartani, valamint továbbfejleszteni, akárcsak a többi hasonló jellegű szociális intézménnyel való együttműködéseket. Számomra mindig nagy öröm, amikor újabb elemmel gazdagodik a város szociális szolgáltatásainak palettája, hisz a szegényekre és a rászorulókra kötelességünk odafigyelni, mely kötelességet a hivatalban dolgozó csapatunk folyamatosan igyekszik teljesíteni” – fogalmazott Ilyés Gyula, az RMDSZ újabb mandátumért induló polgármesterjelöltje.

A Szent Pál ház a város rászorulóinak igényeire koncentrálva jött létre, amelynek keretén belül elsősorban a fiatalok számára fognak programokat szervezni és 7 szakember várja majd az oda látogatókat.

Az avatás alkalmával Schönberger Jenő szatmári római katolikus megyés püspök megszentelte a szociális központot, majd záró mozzanatként a helyi középiskolák fiatal önkéntesei saját szerzeményű önkéntes himnuszukat adták elő magyar és román nyelven.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.