Több nő polgármesternek szavazott bizalmat az erdélyi magyarság

2016.06.07. | Önkormányzati választások , RMDSZ Nőszervezet
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Több nő polgármesternek szavazott bizalmat az erdélyi magyarság

A június 5-i önkormányzati választás eredményei alapján kettővel több hölgy polgármestere lesz az RMDSZ-nek, mint az előző mandátum során, így összesen 5 településen választotta meg vezetőjeként a helyi közösség az RMDSZ Nőszervezetének jelöltjét. Szilágybagoson (Szilágy megye) Marina Ida, Bihar községben (Bihar megye) Nagy Gizella, Bálványosváralján (Kolozs megye) Mureșan Ildikó folytatja az elkezdett munkáját, míg Székelykocsárdon (Fehér megye) Csegezi Edit-Zsuzsanna, illetve Kisiratoson (Arad megye) Korondi-Józsa Erika személyében szavaztak bizalmat a hölgyeknek.

Az RMDSZ Nőszervezetének kiemelt céljai között szerepel a döntéshozatalban résztvevő nők számának növelése, valamint a hölgyek ez irányú szerepvállalásának bátorítása. Tevékenységünk eredményeként a Szövetség újratervezésének keretén belül idén több hölgy vállalta a megmérettetést az önkormányzati választások alkalmával, és a hölgy polgármesterek számának növekedése azt bizonyítja, hogy a helyi közösségek értékelik a nők munkáját és odaadását, továbbá megfelelően felkészültnek tartják őket a polgármesteri tisztség betöltésére. Itt külön említeném Székelykocsárdot, hisz nagy elismerés számunkra, hogy 26 év után először egy hölgy személyében választottak magyar polgármestert a településen. Ugyanakkor Kolozsváron elért eredmény is arról tanúskodik, hogy a magyar közösség meg tud bízni egy nő tudásában és tapasztalatában, és reméljük, hogy Horváth Anna az elkövetkező négy évben is folytatni tudja alpolgármesteri tevékenységeit.” – fogalmazott Biró Rozália, az RMDSZ Nőszervezetének elnöke.

Ezt követően az elnök-asszony gratulált a mandátumot szerzett hölgyeknek, sok sikert és kitartást kívánva nekik: „Az RMDSZ Nőszervezete a továbbiakban is minden rendelkezésre álló eszközével támogatja a döntéshozatal különböző szintjein jelen levő hölgyeket, annak érdekében, hogy törekvéseik által szebbé és jobbá tudják tenni a helyi közösségek mindennapjait. Továbbá büszkék vagyunk minden nőre, aki jelöltként vagy másként hozzájárult az önkormányzati választások sikeréhez, és ezúton is köszönjük nekik a befektetett munkát, energiát és lelkesedést.” 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.