Tanulságos kampánykörutat zárt Oltean Csongor

2019.05.18. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Tanulságos kampánykörutat zárt Oltean Csongor

Olyan helyeken járt, ahol már alig élnek magyarok, a képviselet mégis fontos számukra – összegezte Kolozs megyei kampánykörútját Oltean Csongor, az RMDSZ képviselőjelöltje pénteken.

„A héten négy teljes napot kampányoltam Kolozs megyében. Azt hiszem a mai nap méltó befejezése volt kolozsvári kampánykörutamnak, hiszen lehetőségem volt olyan emberekkel találkozni Magyarszarvaskend községben, akik valószínűleg utolsó generációként élik meg magyarságukat a községben” – fogalmazott pénteken a képviselőjelölt.

Mint elmondta: a községben a kilenc település közül ma már alig háromban élnek magyarok, alig több mint ötvenen. „Ennek ellenére egy fiatal önkormányzati képviselőjük van az önkormányzatban Szalontai Norbert személyében, aki nagyon elszántan dolgozik ezért a kis magyar közösségért” – emelte ki Oltean.

Pénteken, délután Válaszúton is járt, ahol a Kallós Zoltán Alapítvány által működtetett szórványkollégiumot mutatták meg neki. „Felemelő érzés volt olyan helyeken járni és olyan emberekkel találkozni, akik nap mint nap azon dolgoznak, hogy a magyar közösség megmaradjon a szórványban” – fogalmazott Oltean Csongor.

Csoma Botond elmondta: örül annak, hogy az szövetség jelöltjei személyesen is ellátogattak Kolozs megyébe. „Számunkra fontos, hogy azokat a jelölteket, akik az Európai Parlamentben képviselni fognak bennünket, személyesen is megismerhessék az emberek. Kolozs megyében, tömbben és szórványban is élnek magyarok, nekünk pedig az a prioritásunk, hogy minél több emberrel személyesen találkozzunk, meghallgassuk őket és arra buzdítsuk, hogy május 26-án vegyenek részt a választásokon” – fejtette ki.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.