Sógor Csabát Soltész Miklós, a magyar kormány államtitkára is elkísérte gyergyószéki útjára

2014.05.22. | Hargita , RMDSZ , Gyergyó terület , európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Sógor Csabát Soltész Miklós, a magyar kormány államtitkára is elkísérte gyergyószéki útjára

Fotó: Szőcs Lehel

"Ez a kampánykörút egyfajta felhívás is az országnak arra: számos olyan szociális probléma van, amelyre megoldást kell találni. Az elkövetkezendő költségvetési időszakban növelni kell az Európai Szociális Alap által biztosított uniós pénzforrások lehívását és felhasználását” – hangsúlyozta Sógor Csaba május 22-i gyergyószéki körútja alkalmával, melynek során Marosfőre, Kilyénfalvára, Újfaluba, Gyergyószentmiklósra, illetve a tekerőpataki és a téglagyári cigánysorra is ellátogatott. 

Az RMDSZ EP-képviselőjelöltjét Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP szociális és családügyért felelős államtitkára is elkísérte. Sógor Csaba kiemelte: Európa az elmúlt években ráébredt, hogy a roma közösségek problémáit közös európai eszközökkel is kezelni kell, így jött létre a Roma-stratégia. Nekünk az a célunk, hogy ennek mintájára az őshonos nemzeti kisebbségek sajátos problémáira is európai válasz, egy közös keretstratégia szülessen.

 

Soltész Miklós kiemelte: azért vállalta az erdélyi kampánykörutat, mert meggyőződése, hogy minél több magyar képviselőre van szükség az Európai Parlamentben. "A Fidesz-KDNP egy nemzeti lista indítása mellett döntött, ezért vannak felvidéki, kárpátaljai és erdélyi jelöltjeink is. Nagyon fontos azonban, hogy az erdélyi magyarok szavazataival is bejussanak képviselők Brüsszelbe. Ezek a politikusok azért fognak dolgozni az Európai Parlamentben, hogy olyan szociális problémákat, amelyekkel itt és Magyarországon is találkozhatunk, megpróbálják uniós eszközökkel orvosolni” – hangsúlyozta Soltész Miklós, a magyar kormány államtitkára, aki szintén azt szorgalmazza, hogy az Európai Szociális Alap lehetőségeit minél szélesebb körben kihasználják Erdélyben és Székelyföldön egyaránt. 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.