RMDSZ: nem a civil szervezetek működésének ellehetetlenítésére

2018.10.24. | Aktuálpolitika
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


RMDSZ: nem a civil szervezetek működésének ellehetetlenítésére

A Szövetség képviselőházi frakciója nem szavazta meg a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzéséről szóló törvénytervezetet, amely túlságosan bürokratikus előírásokat vezetett volna be a civil szervezetek működésébe. Korodi Attila, az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője elmondta, hogy a törvénytervezet egy európai direktívát emelt volna át a román jogrendbe, azonban olyan előírások is belekerültek a tervezet szövegébe a direktíva előírásain kívül, amelyekkel a Szövetség nem tud egyetérteni.

A végszavazást követően a frakcióvezető elmondta: „kivonultunk a szerdai végszavazásról, miután másodjára átment a civil szervezetek működésének az ellehetetlenítését előíró törvénytervezet. A tervezet az első plénumi szavazáson két voks hiányában elbukott, a kormánypártok másodjára is szavazás alá bocsátották, arra hivatkozva, hogy nem regisztrálta az elektronikus rendszer a sarkalatos törvényhez szükséges voksokat.”

Mint az ismert, Márton Árpád, az RMDSZ Kovászna megyei parlamenti képviselője a tervezet hétfői plénumi vitáján is ismertette a Szövetség álláspontját, illetve a szakbizottsági munkálatok alatt is a képviselők ellenezték bizonyos cikkelyek bevezetését. A törvénytervezetről döntéshozó testületként szavazott a képviselőház plénuma szerdán, október 24-én. A törvénytervezetet megszavazta a képviselőház.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.