Rendszeres egyeztetés az RMDSZ és a Magyar Kormány között

2013.03.08. | Kisebbségvédelem , Régiók , Aktuálpolitika , magyar-magyar , Alkotmány
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Rendszeres egyeztetés az RMDSZ és a Magyar Kormány között

Kelemen Hunor szövetségi elnök Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével, a Fidesz Magyar Polgári Párt elnökével találkozott március 8-án, pénteken.

A felek a találkozón elsősorban egyetértettek abban, hogy ebben az új helyzetben, amikor a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ellenzékben politizál, fontos a rendszeres egyeztetés, valamint az együttműködés intézményesített formájának erősítése a magyar kormányzattal.

Kelemen Hunor szövetségi elnök tájékoztatta a magyar kormányfőt a romániai magyarságot érintő legfontosabb aktuális kérdésekről, így az alkotmánymódosításról, a régiók átszervezéséről, illetve a kisebbségi jogok érvényesülésének lehetőségéről. Kelemen Hunor ismételten kihangsúlyozta, az erdélyi magyarság számára ebben a pillanatban a fejlesztési régiók átszervezésének a mikéntje a legfontosabb. Tájékoztatása szerint az RMDSZ szakpolitikai és gazdasági síkra próbálja terelni az erről folyó beszélgetéseket, ugyanakkor nagyon fontosnak tartja, hogy az etnikai arányokat ne változtassa meg a régiók átszervezése. Azt is közölte, hogy a Szövetség ebben a kérdésben ellenzékből nehezen talál partnereket, ám a párbeszéd lehetőségét továbbra is nagyon fontosnak tartja.

Hanganyag:
Kelemen Hunor nyilatkozata


Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.