Orbán Viktor üzenete március 15-én

2019.03.14. | Ünnep
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Orbán Viktor üzenete március 15-én

Tisztelt Honfitársaim!

 

1848. március tizenötödike szabadságunk, nemzeti függetlenségünk és összetartozásunk szimbóluma. Éljünk bárhol is a világon, ezen a napon egy ütemre dobban a szívünk, kokárdát tűzünk a kabátunkra, s együtt ünnepeljük a márciusi ifjakat. Emlékezünk a hősökre, akik bátran vallották, és a szabadságharc csatamezőin is bizonyították, hogy a haza minden előtt.

171 évvel ezelőtt ez a négy rövid szó magyar emberek millióinak sorsát fordította meg, és azóta is arra tanít minket, hogy egyedül akkor győzhetünk, ha büszkén vállaljuk nyelvünket, kultűránkat és nemzeti jelképeinket. Hiszen akárcsak 1848-ban, űgy ma is igaz, hogy csak a jövőjük érdekében együtt cselekvő, erős és öntudatos nemzetek állhatnak meg a birodalmi fenyegetésekkel szemben. Ezért amikor a forradalomra és a szabadságharcra emlékezünk, olyan férfiakat és nőket látunk magunk előtt, akik azzal mutattak példát Európának, hogy számukra a hazájuk volt az első, és közös otthonuk szabadságáért a rájuk törő tűlerővel is bátran szembe szálltak. Meggyőződésem, hogy az ő hősies helytállásukból ma is erőt meríthetünk.

Engedjék meg, hogy a magyar szabadság születése napján tisztelettel köszöntsem Önöket, és felemelő ünneplést kívánjak minden magyar honfitársamnak!

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

Budapest, 2019. március 15.

 

Tisztelettel:                         

Orbán Viktor

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.