Oltean Csongor: szegényebb lenne Kolozsvár az EU nélkül

2019.05.14. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Oltean Csongor: szegényebb lenne Kolozsvár az EU nélkül

Az EU-s csatlakozásnak köszönhetően Kolozsvár az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa – fogalmazott hétfőn, Kolozsváron Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje.

Hétfőn Kolozs megyében kampányolt Oltean Csongor. Az RMDSZ EP-képviselőjelöltje előbb az EU-s támogatásokból létrehozott kolozsvári AgroTransilvania piacot látogatta meg Vákár Istvánnal, a Kolozs Megyei Tanács alelnökével, akivel a szintén EU-s alapokból támogatott turisztikai információs irodában is látogatást tett.

Ezt követően Románia leghatékonyabban működő ipari parkjában, a Tetaromban járt, amely a megyei tanács működtetése alatt, 2001 óta több mint 11 ezer munkahelyet hozott létre több mint száz céggel közösen.

Oltean Csongor kihangsúlyozta: „az EU-s csatlakozásnak köszönhetően Kolozsvár az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa, számos uniós forrást hívtak le, illetve rengeteg nagyvállalkozás költöztette tevékenységet a településre. Évente közel 10 ezer egyetemista végez Kolozsváron, akik helyet kérnek a munkaerő piacon. Így az biztosan állítható, hogy a település ma másként festene az Európai Unió nélkül.”

Később Kolozskarán egy juhfarmon járt, amely uniós támogatásoknak köszönhetően növekedett meg jelentősen. A nap folyamán Magyarlónán Csoma Botonddal és Kolozsváron Szőcs Endre Kolozs megyei tanácsossal találkozott magyarokkal, akiket szavazásra buzdított.

Oltean Csongor a Mikó Imre Szakkollégium húsz tagjával beszélgetett el a nap folyamán az EU-s támogatási lehetőségekről, Szőcs Endre egykori tagként pedig ismertette vele az intézményt: „ez az egyetlen olyan szakkollégium Romániában, amely alulról szerveződik, amelyet egyetemisták tartanak fenn, szakmai programokat és magát a közösséget szervezve meg” – fogalmazott a megyei tanácsos, hozzátéve, a magyarországi mintára alakult intézmény jövőre lesz húsz éves.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.