Oltean Csongor: fontos, hogy május 26-án mindenki részt vegyen az európai parlamenti választásokon

2019.05.13. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Kolozs megyei településeken találkozott lakosokkal és politikai szerepvállalókkal vasárnap Oltean Csongor, az RMDSZ EP-képviselőjelöltje. Oltean a kolozs megyei Györgyfalván találkozott helyi lakosokkal és a település plébánosával, Fábián Lászlóval, aki építő kritika kíséretében támogatásáról biztosította az RMDSZ képviselőjelöltjeit.

Később Tordaszentmihályon a helyi RMDSZ választmányi tagjainak a választások fontosságáról beszélt az EU-s finanszírozásból felújított ifjúsági központban, a helyi RMDSZ-elnök, Lovász Pál és Csoma Botond, a Kolozs megyei RMDSZ elnöke jelenlétében. Csoma Botond a találkozón úgy fogalmazott: a megye sokat fejlődött az elmúlt években az Európai Uniónak köszönhetően: „fejlesztettük településeinket, korszerűsítettük úthálózatainkat, restauráltuk kulturális örökségeinket és ezeknek köszönhetően sokat erősödött közösségünk. Május 26-án meg kell mutatnunk a kárpát-medencei magyarság erejét, erősítsük meg a magyar képviseletet az Európai Parlamentben! Csak együtt tudunk győzni, de együtt győzni fogunk!”

Az EP-képviselőjelölt a nap folyamán Tordára is ellátogatott, ahol a Magyar Napok gálaünnepségén elmondta: „a szórványközösségekben különösen fontosak az ilyen események, jó példát mutatnak és ismertetik a közösség összetartó erejét. Szükséges ellenállni annak a nyomásnak, amely az elmúlt száz évben ért minket, és bár rengeteg a támadás, korlátozzák a szimbólumaink és anyanyelvünk használatát, rendszeresen ellenállunk. Tudjuk azt, hogy minden eszközt meg kell ragadni, így fontos, hogy május 26-án mindenki részt vegyen az európai parlamenti választásokon”.