Nagyvárad hétköznapi hőseivel találkozott Oltean Csongor

2019.05.06. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!

Nagyvárad hétköznapi hőseivel találkozott Oltean Csongor

Vállalkozókkal, őstermelőkkel, a nagyváradi zászlógyújtogatást megakadályozó fiatallal és egy hazai díjugrató bajnokkal találkozott az RMDSZ EP-képviselőjelöltje, Oltean Csongor vasárnap.

Nagyváradon kampányolt Oltean Csongor RMDSZ-es EP-képviselőjelölt, ahol őstermelőkkel és árusokkal beszélgetett, majd az AM1 kategóriában díjugrató romániai bajnokkal, Manolescu Alexával találkozott, akitől megtudta: az állam nem támogatja megfelelő módon ezt a sportágat, ilyen módon gátolva a további sikerek elérésében.

Később Tőtős Áronnal a BTIET ügyvezető elnökével, Kőrösi Kristóffal, az NMD elnökével és Kovács Norbert, a MAKET elnökével folytatott eszmecserét az EP-képviselőjelölt annak a magyar fiatalnak a társaságában, aki a nagyváradi, magyar zászlót gyújtogató lányt filmezett le és akadályozott meg. A továbbiakban két helyi vállalkozó fiatallal beszélgetett az EU-s támogatásokról: egyikük levendulafarmot, a másikuk pedig egy szabadulószobát működtet – amelyet az EP-képviselőjelölt ki is próbált.

A későbbiekben a borsi határátkelőhöz is ellátogatott, kihangsúlyozva a schengeni csatlakozás fontosságát: „a határon a 18 év alattiaknak külön felhatalmazásra van szükségük, ezért is fontos, hogy az övezethez tartozzunk. Sok esetben minket, erdélyi magyarokat azért néznek le Romániában, mert magyarok vagyunk, Magyarországon pedig, mert Romániából jövünk. Szimbolikus jelentősége is van így a csatlakozásnak, ez valódi lehetőséget adna a szabad mozgásra” – emelte ki Oltean Csongor, aki az este folyamán a város Podgoria negyedében kereste fel az ott élő magyarokat.

„Európa sorsa a mi sorsunk. Május 26-án nemcsak arról fog döntés születni, hogy ki megy Brüsszelbe, hanem arról is, hogy ott milyen döntések születnek rólunk. Ezért nem elégedhetünk meg a pálya szélén bámészkodó szerepkörrel, nekünk is pályára kell lépni. Ez most egy európai rangadó, ezért mindenkit arra buzdítok, hogy vegyen részt az európai uniós választáson és szavazzon az RMDSZ jelöltjeire. Erősítsük mi is a Kárpát-medencei magyar képviselet európai csapatát” – fogalmazott Tőtős Áron, a MIÉRT alelnöke.