Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyszék településein kampányolt

2012.05.25. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Minden magyar számít! - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyszék településein kampányolt

Homoródszentmártonra, Székelykeresztúrra és Bögözre látogatott csütörtökön, május 24-én Kelemen Hunor szövetségi elnök, ahol az RMDSZ helyi jelöltjeivel közösen lakossági fórumokon vett részt.

Homoródszentmártonban a Homoród-Rika-Küküllő LEADER térség stratégiájának a bemutatását követően a szövetségi elnök kifejtette, az ilyen jellegű programok révén Székelyföld visszahúzó erővé válik, ahol a fiatalok jövőt, perspektívát látnak. A kistérségi programnak olyan támogatottsága volt, amely biztosította a sikerét: a megyei tanács, az RMDSZ parlamenti és kormányzati képviselői egyaránt sokat dolgoztak a helyiekkel közösen azért, hogy a megyének négy kistérségi nyertes pályázata legyen – hangzott el Homoródszentmártonban.

„Minden magyar számít – ez a Romániai Magyar Demokrata Szövetség választási szlogenje, és nem véletlenül választottuk ezt. Amikor a mi közösségünk holnapjáról, jövőjéről döntünk, akkor nekünk minden magyar számít, hiszen minden magyar emberre szükség van annak érdekében, hogy számítsunk” – hangsúlyozta felszólalásában Kelemen Hunor szövetségi elnök Bögözön, a helyi kultúrotthonban összegyűlt, népes hallgatóság előtt.

„Összefogásra, az erőnk felmutatására van szükség június 10-én. Mi 22 éve egy célt követünk: a szülőföldön megmaradni, itthon hazát építeni, és magyarnak lenni mindenek előtt: ezt a célt követtük és követjük ezután is. Otthont kell építenünk a közösségünknek, akkor is, amikor nehéz idők járnak, mert tudjuk, csak az építkező közösségnek van jövője. Ezt a célt követtünk, ehhez kerestünk eszközöket: ilyen eszköz az önkormányzati jelenlét, leginkább akkor, ha olyan ember kerül oda, aki tudja, mit akar a közösség, egy olyan ember, aki már bizonyított. A helyi eszközökhöz pedig hozzá kell tenni a parlament és a kormányzás eszközét is, így tudunk együtt, összefogva építkezni” – emelte ki az RMDSZ elnöke.

Figyelmeztetett: „ha a román pártok azt látják, hogy mi megosztottak vagyunk, abban a pillanatban elkezdenek a meggyengítésükön dolgozni. Ezért kell nekünk szövetségben, egymással összefogva dolgozni, építkezni. Ne tévesszen meg senkit a versenypártok hamis szólama, ők nem akarnak együttműködni, sem összefogni, ők versenyezni akarnak.  Azt javaslom, hallgassanak a jobbik eszükre, amikor döntenek. Hiába jönnek Erdélybe egyesek az összetartozás fáit elültetni, mert ők néhány napot maradnak, aztán hazamennek, a fákat pedig nekünk kell megóvnunk a kiszáradástól”.

Kelemen Hunor kijelentette, Bögöz község RMDSZ-es jelöltjeit támogatja, mert úgy gondolja, hogy Farkas Mózes polgármesterjelölt már bizonyított, a tanácsos-jelöltek pedig erős, biztos csapatot alkotnak.

Verestóy Attila szenátor, az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi Szervezetének elnöke emlékeztetett: „mi 1989-ben nem pártot alapítottunk, hanem szövetséget, mert úgy véltük, hogy nem szabad politikai ideológiák mentén felszabdalni az erdélyi magyar közösséget, mert nem lesz erőnk a valódi ellenfelekkel szemben, a román pártokkal szemben. Eddig egyetlen román párt sem írta be a programjába, hogy felvállalja a nemzeti kisebbségek önazonosságához szükséges intézkedéseket. Ezt csak mi tudjuk képviselni, és csak úgy, hogy érzik, látják, hogy a másfél milliós magyarság akarata ott van a hátunk mögött. Itt nem Magyarországon vagyunk, itt nem lehet pártharcokat vívni. Mi Romániában élünk, nekünk a román pártokkal kell megharcolnunk, és saját közösségünket kell megóvnunk”.  

A lakossági fórum keretében Szilágyi Ferenc, Bögöz község alpolgármestere beszámolt az elmúlt négy évben kifejtett tevékenységéről, majd bemutatta az RMDSZ polgármesterjelöltjét, Farkas Mózest valamint a Szövetség tanácsos-jelöltjeit.


Lakossági fórum Bögözben Lakossági fórum Bögözben Lakossági fórum Bögözben
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.