Minden magyar gyermek számít – másodjára indul útnak az RMDSZ beiskolázási tájékoztató kampánya

2013.01.23. | Kisebbségvédelem , Oktatásügyek , Főtitkárság , Anyanyelvhasználat
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Minden magyar gyermek számít – másodjára indul útnak az RMDSZ beiskolázási tájékoztató kampánya

A tavalyi évhez hasonlóan idén is útjára indul az RMDSZ  "Minden magyar gyermek számít” országos beiskolázási kampánya, amely arra biztatja a magyar vagy etnikai szempontból vegyes családokat, hogy írassák magyar osztályba gyermekeiket.

"Ennek a tudatosító kampánynak az a célja, hogy megmagyarázza a szülőknek és a tizenéves fiataloknak, milyen előnyökkel jár az, ha tanulmányaikat az óvodától az egyetemig anyanyelvükön végzik. Végérvényesen le akarunk számolni azzal a mítosszal, miszerint hosszú távon hátrányos, ha a fiatalok magyar nyelven tanulnak.”– hangsúlyozta Magyari Tivadar, az RMDSZ oktatási főtitkárhelyettese, majd hozzátette, a kezdeményezés sikerként könyvelhető el, hiszen az elmúlt évben nem csak a célcsoportot mozgatta meg, hanem minden megyében civil szervezetek és egyházak is felkarolták az ügyet.

A programért felelős főtitkárhelyettes elmondta, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Főtitkársága a következő időszakban az egyházak, civil szervezetek segítségével, pedagógusok együttműködésével, a sajtón keresztül, különféle rendezvényeken szólítja meg az éppen iskolaválasztás előtt álló szülőket, fiatalokat, tudatosítva bennük azt, hogy az anyanyelvű oktatási forma a legalkalmasabb a tanagyag és különböző képességek elsajátítására, és nem gátolja a román nyelvterületen való boldogulást.

"A mostani kampányt olyan iskolaválasztásról szóló érvek, meglátások mentén építjük fel, amelyeket szülőktől, pedagógusoktól gyűjtöttünk a tavalyi évben, ezért bízunk abban, hogy munkák idén is hasznos és eredményes lesz” - emelte ki Magyari.
 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.