Marosvásárhelyen egyeztettek az RMDSZ székelyföldi vezetői

2013.07.25. | Hargita , Kovászna , Maros , Régiók
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Marosvásárhelyen egyeztettek az RMDSZ székelyföldi vezetői

Tegnap, július 24-én, a három székelyföldi megye - Maros, Hargita és Kovászna - területi RMDSZ szervezeteinek vezetői, a Maros megyei szervezet kezdeményezésére, Marosvásárhelyen tanácskoztak. A találkozón részt vett Kelemen Hunor szövetségi elnök, Borbély László politikai alelnök és Markó Béla szenátor. A székelyföldi politikusok a régió átszervezésről és a Sepsiszentgyörgy 2021 Európa Kulturális Fővárosa projektről tanácskoztak.

A székelyföldi RMDSZ vezetők egyetértenek abban, hogy a Kulturális Főváros cím elnyerése jelentősen hozzájárulhat a három megye alkotta régió fejlődéséhez, ezért támogatják Sepsiszentgyörgy önkormányzatának kezdeményezését, mind a helyi, mind a megyei önkormányzatokban csatlakozási kezdeményezést terjesztenek elő.

 

A régió átszervezés tekintetében a székelyföldi RMDSZ-es politikusok egyöntetű álláspontja szerint a három megye, tekintettel a társadalmi, földrajzi, kulturális, történelmi és gazdasági tényezőkre, egy régiót kell alkosson. Ugyanakkor, fontosnak ítélik meg kikérni a térség lakosságának véleményét is. Abban is egyetértenek, hogy a székelyföldi régió központja Marosvásárhely kell legyen.

 

A területi vezetők az egységes és hatékony politikai fellépés érdekében a következőkben rendszeresítik a területi szervezetek közötti egyeztető tanácskozást.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.