Kincsesládánk, Erdély címmel indít riportsorozatot az RMDSZ, az ETV, a Maszol és az Erdély FM

2018.04.27. | Kultúra
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kincsesládánk, Erdély címmel indít riportsorozatot az RMDSZ, az ETV, a Maszol és az Erdély FM

A kulturális örökség európai évének égisze alatt az RMDSZ Kulturális Főosztály az Erdélyi Magyar Televízió, a Maszol hírportál és az Erdély FM partnerségével elindítja a Kincsesládánk, Erdély című kulturális projektet, amelynek célja tévé-, rádió- és online riportsorozat segítségével kiemelni kulturális örökségünket a múzeumokból és mindennapjaink részévé tenni azt.

Kulturális örökségünknek akkor van jövője, ha mindennapjaink szerves része, nemcsak csodáljuk, hanem használjuk is. Meg kell engednünk a fiataloknak, hogy felfedezzék, saját képükre alakítsák mindazt, amit elődeink alkottak. Mindezek mellett nagyon fontos, hogy a román közösség is tisztában legyen értékeinkkel, megvalósításainkkal, terveinkkel. Ezt a célt követtük akkor, amikor az Erdély TV, a Maszol és az Erdély FM újságíróival kitaláltuk ezt a programot” – nyilatkozta Hegedüs Csilla, az RMDSZ kultúráért felelős ügyvezető alelnöke.

Az európai kezdeményezés célja az, hogy minél többen felfedezzék és megismerjék a kulturális örökséget, megerősítse a közös európai térséghez való tartozás érzését. A Kincsesládánk, Erdély című sorozat értékeinket mutatja be részletesen, legyen szó épített, szellemi vagy tárgyi örökségről. A nézőket, olvasókat és rádióhallgatókat év végéig Erdély számos pontjára kalauzolja el a riportsorozat, többek között olyan népszerű fesztiválokra, amelyek helyszíne kulturális örökségünkhöz kapcsolódik, de szó lesz a szilágysági pálinkáról, a táncházmozgalomról, borkultúráról, könyvkiadásról, a perecsenyi hagymáról és természetesen a csíksomlyói búcsúról is. 

Az értékeinket bemutató műsort minden hónap utolsó vasárnapján 16 – 16.30 között közvetíti az Erdély TV, havonta jelenik meg riport a Maszol hírportálon is, az Erdély FM pedig vasárnaponként 12 és 13 óra között örvendezteti majd hallgatóit.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.