Kelemen Hunor az RMDSZ kongresszusának kezdetén: kisebbségi jogainak érvényesülése hatással van a jólétre, a biztonságra!

2019.02.22. | Kongresszus
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Kelemen Hunor az RMDSZ kongresszusának kezdetén: kisebbségi jogainak érvényesülése hatással van a jólétre, a biztonságra!

Ma nekünk Romániában, Közép-Kelet Európában az érdekeink hasonlók. Az együttműködés szükséges, az egymásra figyelés kötelező. Ma is meg kell küzdenünk azért, hogy az alapvető értékek, az emberi méltóság és az abból fakadó szabadság ne sérüljön – hangsúlyozta Kelemen Hunor az RMDSZ kolozsvári kongresszusának nyitónapján.

A szövetségi elnök üdvözlőbeszédében leszögezte: a most kezdődő kongresszus igazi tétje, hogy az RMDSZ-nek sikerül-e olyan jövőképet megrajzolnia, amely a szülőföldön növeli és kiszámíthatóvá teszi az életszínvonalat. Az életszínvonalat, amely az emberi méltóságra építi a szabadságot, és garantálja azt, hogy békében, biztonságban legyen tervezhető a jövő.

A román parlamenti pártok képviselőihez, román meghívottakhoz szólva kiemelte, hogy ma is csak megismételni tudja, amit a Szövetség több százszor, több ezerszer elmondott az elmúlt 30 évben: a románok szabadsága sem teljesedhet ki úgy, hogy az országban élő magyarok szabadsága nem teljes. Ez elsősorban a román pártok és politikusok felelőssége, mint ahogy az RMDSZ-nek is van felelőssége abban, hogy az országban hogyan mennek a dolgok. A magyar emberek szabadsága, a kisebbségi jogok érvényesülése hatással van a jólétre, és hatással van a biztonságra is – nyomatékosított Kelemen Hunor.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.