Interparlamentáris találkozóra kerülne sor novemberben

2013.10.21. | magyar-magyar
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Interparlamentáris találkozóra kerülne sor novemberben

Bukarestben kerülne sor a következő román- magyar interparlamentáris találkozóra 2013. november 26-28-án, amelyet Szabó Ödön Románia Parlamentjének román-magyar baráti munkacsoportjának elnöke, az RMDSZ Bihar megyei parlamenti képviselője hívott össze ma, október 21-én.

Szabó Ödön elmondta, hogy hivatalos találkozóra hívta meg jómaga és Románia Parlamentjének román-magyar baráti munkacsoportja nevében az Interparlamentáris Unió Magyar Nemzeti Csoportjának magyar-román baráti tagozatának képviselőit, annak érdekében, hogy a két ország közötti együttműködési kapcsolatokat erősítsék.

 

„A látogatás célja, hogy a közeljövőben egy szorosabb együttműködés keretén belül dolgozzunk együtt, valamint ez által színesebbé és gazdagabbá tegyük a román-magyar interparlamentáris munkafolyamatot, annak érdekében, hogy a közös érdekeltségű, kétoldalú és európai projektekben jobban teljesítsünk” – ismertette Szabó Ödön parlamenti képviselő, hozzátette: „az interparlamentáris munkacsoportoknak konzultálniuk kell egymással. Össze kell hasonlítanunk nézeteinket, lehetőség szerint egyeztetnünk kell álláspontunkat, biztosítanunk kell egymás támogatását a fontos kérdésekben, és közös kezdeményezéseket kell kidolgoznunk” .

 

 

 

 

 

                                               

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.