Hiteles, tapasztalt jelöltjei vannak az RMDSZ-nek - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyen

2012.05.25. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Hiteles, tapasztalt jelöltjei vannak az RMDSZ-nek  - Kelemen Hunor szövetségi elnök Udvarhelyen

fotó: Haáz Sándor

„Azért jöttem Udvarhelyszékre, hogy személyes jelenlétemmel is támogassam a Szövetség helyi jelöltjeit és kampányát. Ezelőtt négy évvel jó döntést hozott az RMDSZ, amikor Bunta Leventét indította polgármesternek Székelyudvarhelyen, azóta pedig a város fejlődését látva úgy gondoljuk, folytatnia kell az elkezdett munkát” – mondta el Kelemen Hunor szövetségi elnök május 25-én, pénteken udvarhelyi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Verestóy Attila szenátor, az RMDSZ Udvarhelyszéki Területi szervezetének elnöke és Bunta Levente, az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármester-jelöltje.

Hozzátette, a gazdasági válság ellenére sikerült befektetéseket, anyagi forrásokat hozni a székelyföldi városba, még akkor is, amikor Bunta Levente tevékenységét nagyon sokszor akadályozta a helyi tanács.

„Bízom Bunta Leventében, bízom az RMDSZ tanácsos-jelöltjeiben, és azt látom, hogy a közösség nagy része is bízik a Szövetség jelöltjeiben. Mi ezekben a napokban nem beszélünk a versenypártokról, hanem a magyar közösség felénk megfogalmazott elvárásairól, az emberek valós gondjairól szólunk” – nyilatkozta Kelemen Hunor Székelyudvarhelyen.

Az RMDSZ elnöke aktuálpolitikai kérdésekről szólva elmondta, a héten módosított választójogi törvény szavazásán az RMDSZ képviselői tartózkodtak, nem szavazták azt meg, mivel továbbra is az arányos képviselet elvét tiszteletben tartó jogszabályt tartják megfelelőnek az ország számára.

„Az RMDSZ a módosított törvényt nem tudja megtámadni az Alkotmánybíróságon, mivel ehhez 50 aláírásra van szükség, a Szövetségnek pedig csupán 19 parlamenti képviselője van. Információim szerint a Demokrata – Liberális Párt viszont megtámadja a jogszabályt, azonban ők olyan érvrendszert használnak, amit mi nem tudunk felvállalni. Erről a kérdésről egyébként nem volt semmilyen egyeztetés a két politikai szervezet között” – szögezte le Kelemen Hunor.

Újságírói kérdésre válaszolva a szövetségi elnök kifejtette, Nyírő József újratemetését túlpolitizálták, és kampánycélokra használták fel.

„Úgy vélem, illik tiszteletben tartani Nyírő József végakaratát, itthon eltemetni a földi maradványait, viszont az újratemetés ceremóniáját a Magyar és a Román Írószövetség kellett volna megszervezze, nem szabadott volna hagyni, hogy kampányfogássá és politikai csatározás tárgyává alacsonyodjon a szertartás. Kulturális tárcavezetőként nem kaptam semmilyen hivatalos átiratot az újratemetés megszervezéséről, úgy vélem, a hivatalos eljárást idejében el kellett volna indítani, hogy a jelenlegi helyzet ne alakuljon ki. Bunta Levente, Székelyudvarhely polgármestere ma reggel kiadta a szertartáshoz szükséges temetkezési engedélyt, ezért leszögezem, hogy az RMDSZ semmilyen módon nem akadályozta Nyírő József újratemetését” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök.    

Sajtótájékoztató Székelyudvarhelyen Sajtótájékoztató Székelyudvarhelyen Sajtótájékoztató Székelyudvarhelyen
Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.