Heteken belül megtelhet élettel a székelyudvarhelyi inkubátorház

2016.05.06. | Hargita , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Heteken belül megtelhet élettel a székelyudvarhelyi inkubátorház

A Hargita Business Center azzal a céllal indul, hogy segítse és támogassa a fiatal vállalkozókat. Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerint a projekt megvalósulása nem csupán gazdasági előnyt jelent a városnak, de környezetvédelmi szempontból is jelentős. A beruházás a székelyudvarhelyi volt Növényvédelmi Központ helyére épült, így a szennyezett ipari területet is sikerült megtisztítani.

Hargita Megye Tanácsa az Ifjúság Napja keretében fiatal vállalkozókat hívott meg május 4-én a székelyudvarhelyi inkubátorházba. Az eseményről és az inkubátorház projektjéről Arros Orsolya RMDSZ-es polgármesterjelölt és Borboly Csaba megyeelnök közösen számoltak be az egyik helyi rádió csütörtök délelőtti műsorában.

A megyei tanács azzal a céllal kezdeményezte ezt a beruházást, hogy támogassa azokat a fiatalokat, akik vállalkozásba kezdtek, ugyanakkor tanulni és fejlődni szeretnének. Az inkubátorház nem irodaház, hiszen szolgáltatások sorát kínálja a fiatal vállalkozóknak. A beruházás által nyújtott lehetőségek ugyanakkor nagyon sok fiatal fejében elültetik a gondolatot, hogy itthon is lehet sikeres a vállalkozásában”– magyarázta a megyei tanács elnöke. Borboly Csaba elmondta: 48 innovatív vállalkozás kaphat helyet az inkubátorházban.

Az inkubátorház projektje egyértelműen hozzájárul a helyi gazdaság élénkítéséhez – mondta Arros Orsolya. Az RMDSZ polgármesterjelöltje hangsúlyozta: Székelyudvarhely egyik legnagyobb kihívása, hogy haza hívja, és itthon tartsa a fiatalokat. „Azért fontos számunkra ez a beruházás, mert éppen azt a célt szolgálja, hogy megmutassa a fiataloknak: más erdélyi nagyvárosokhoz hasonlóan itt is tudnak saját vállalkozási területükön fejlődni és tanulni.  Ugyanakkor idehaza mindezt alacsonyabb költségekkel tehetik meg” – fejtette ki Arros Orsolya. A polgármesterjelölt kitért arra, hogy a mai fiatal vállalkozók azok, akik a jövőben munkahelyeket teremtenek, ezért fontos, hogy egy város megbecsülje és támogassa a fiatal vállalkozókat.

Ezek is olyan területek, amelyeken a város és a megye vezetői közösen kell dolgozzanak” – hangsúlyozta Borboly Csaba, aki szerint egy város életében nagyon fontos a fiatalos lendület. „Azt látjuk a megyében, hogy nagyon sok városban váltás, fiatalítás volt és nagyon hatékonyan működik a közös munka. Bízunk benne, hogy Székelyudvarhellyel is kialakul egy ilyen munkás kapcsolat” – hangsúlyozta.

A megyeelnök elmondta: a fiatal vállalkozók, akik érdeklődnek az inkubátorház szolgáltatása iránt az info@hargitamegye.ro elektronikus címen kérhetnek bővebb tájékoztatást.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.