Gőzerővel zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára

2019.03.07. | európai parlamenti választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Gőzerővel zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára

Egyetlen választásnak sem volt ekkora tétje Európa számára, mint a mostaninak. Május 26-án sokat nyerhetünk, hiszen most állunk a legközelebb ahhoz, hogy elérjük a kisebbségi jogok uniós szintű rendezését, de sokat veszíthetünk is, ha nem tudjuk megvédeni a magyar emberek érdekeit és megőrizni az Erdély fejlődéséhez szükséges uniós támogatásokat. Bízom abban, hogy május 26-án erős erdélyi és Kárpát-medencei képviselete lesz a magyarságnak” – mondta Vincze Loránt, az RMDSZ európai parlamenti képviselőjelöltje csütörtökön, Marosvásárhelyen.

A marosvásárhelyi jelölt tájékoztatott: jelenleg gőzerővel zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára, a szükséges 200 ezer aláírásnak mintegy fele gyűlt össze eddig, és a munka folytatódik. Ebből ő maga is kiveszi a részét, szerdán Kolozsváron gyűjtött aláírásokat, csütörtökön Nyárádszeredában és Marosvásárhelyen, szombaton pedig Nagyváradon és Bihar megyében kéri a polgárok támogatását. „A következő hetekben nagyon sok magyar emberrel fogunk találkozni. Őszinte és nyílt beszélgetésekre kell alkalmat adnunk, amelyeken hiteles válaszokat kell megfogalmaznunk kérdéseikre, hogy ismét az RMDSZ-t, az egységes magyar érdekképviseletet támogassák szavazatukkal” – mondta el Vincze.

Az aláírásgyűjtési időszak felénél tartunk, így arra kérem a megye lakosságát, fogadják nyitottsággal kollégáinkat, önkénteseinket, és támogassák aláírásukkal az RMDSZ európai parlamenti listáját” – mondta Péter Ferenc, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. Hozzátette, a május 26-i választás tétje, hogy több uniós támogatás jusson gazdáinknak, településeinknek, és Európa törvényben rendezze az őshonos kisebbségek ügyét. „Az a tét, hogy erős, egységes összmagyar képviselet legyen. Azért dolgozunk, hogy ennek a csapatnak Vincze Loránt is tagja legyen, hiszen a Maros megyeieket is képviseli” – fogalmazott.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.