Frunda György: Ingyenes kikapcsolódási és sportolási lehetőséget a fiataloknak

2012.06.02. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Marosvásárhely jelenlegi polgármestere következetesen rombolja a város, amúgy is vészesen fogyó zöldterületét – állapította meg az RMDSZ polgármester-jelöltje. Frunda György szerint a már jelzett fakivágások mellett a városvezetés a kampány utolsó száz méterén a Meggyesfalvi, a Tudor és az Egyesülés negyedekben meglévő zöldövezeteket számolt fel, helyette pedig óriási költséggel lebetonozott és gumiszőnyeggel ellátott játszótereket épített.

Gyermekeinknek modern és biztonságos játszóterekre van szükségük, nem lebetonozott terekre. Én a környezetbe illeszkedő, természetbarát anyagokkal, homokkal vagy fakéreggel borított játszóterek kialakítását javasolom, amilyenek Európa városaiban vannak – mondta Frunda György, aki szombaton délelőtt marosvásárhelyiekkel találkozott.

A város vezetésének a kisgyermekek mellett a tinédzsereknek és a fiataloknak is mozgási lehetőséget kell biztosítania. Nekik lakóhelyükhöz közel sportpályákat, kosárpalánkot, asztalitenisz asztalokat kell kialakítani. Sajnos az elmúlt években az ő játszótereik megszűntek vagy fizetőssé váltak. Én ingyenes kikapcsolódási és sportolási lehetőségeket fogok létrehozni a marosvásárhelyi fiataloknak, olyan beruházásokkal, amelyek illeszkednek természeti környezetünkbe és igazodnak a város nagymúltú sportolási hagyományainkhoz – hangsúlyozta Frunda György, az RMDSZ polgármester-jelöltje.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.