Frunda György: A kampány végén mindenki számoljon el a lelkiismeretével

2012.05.25. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Frunda György: A kampány végén mindenki számoljon el a lelkiismeretével

Az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje és tanácsosjelöltek több marosvásárhelyi körzet elnökével, választmányi tagjával és szavazóbiztosával találkoztak. A nagyszámú hallgatóság előtt Frunda György ismertette programjának fontosabb elemeit, a választási kampány kihívásait és tennivalóit.

A megválasztásának esélyeit firtató kérdésre adott válaszként elmondta, erősnek érzi az RMDSZ és a marosvásárhelyi magyarok támogatását. Hozzátette: reméli azt, hogy a románság egy részének szavazatát is megszerzi. A nagy harc köztem és Florea között lesz. Az én esélyeim a kampány előrehaladtával nőnek, az ő támogatottsága csökken. A magyar ellenjelöltek is elvisznek szavazatot és én attól a helyzettől tartok, hogy a jenlegi polgármester kevesebb szavazattal győz, mint a magyar ellenfeleimre leadott szavazatok összege. Ki-ki számoljon el a maga lelkiismeretével, ha ilyen helyzet áll majd elő a választások után – fogalmazott Frunda. A marosvásárhelyi polgármesterjelölt szerint ez érvényes a FIDESZ-re is, amelyik politikusaival a magyarországi megosztó politikát Erdélyben folytatja. Politikájukkal csúfos vereséget szenvedtek, legutóbb a Felvidéken és most itt próbálkoznak. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnökének magánlátogatásba álcázott politikai korteskedése szerintem erkölcsileg gusztustalan, ő a magyar érdek ellen bratyizik egyesekkel Erdélyben. Ne szóljanak bele a mi dolgunkba – ez az egyetlen kérésünk a magyarországi politikai alakulatok fele – nyomatékosított Frunda György.

A jelölt elmondta, hogy nem tesz olyan ígéreteket, amelyet megválasztása után nem tud teljesíteni. Van ellenfelem, aki tízezer új munkahelyet ígér négy év alatt. Ez lehetetlen, csalás és ámítás, hiszen nem a polgármester hoz létre munkahelyeket. A polgármesternek arra van lehetősége, hogy befektetőket vonzzon a városba. Engem már megkerestek például izraeli üzletemberek, akik regionális kórházat szeretnének építeni, beszéltem IT vállalatokkal, amelyeknek komoly elképzeléseik és terveik vannak. Segíteni szeretném őket a fejlődésben és a munkahelyteremtésben, hiszen ez a város érdeke – mondta Frunda György.

Az RMDSZ jelöltje elmesélte, hogy nagyon sok emberrel találkozik ezekben a napokban, sok román ember hozzá jön és azt mondta, hogy elege van a polgármesteri hivatalban zajló lopásból és hazugságból, váltani akarnak. Én a váltás szószólója vagyok Marosvásárhelyen. Azt ígérem, hogy a polgármesteri hivatalban becsületes emberek fognak dolgozni, akit korrupción érek, azt magam fogom bekísérni az ügyészségre és feljelentem – fogalmazott Frunda a marosvásárhelyi RMDSZ körzeti elnökeivel folytatott találkozón.

Az RMDSZ szervezet nyilvánosságra hozta a választások lezárásáig érvényes, ingyenesen hívható zöld számát, amelyen kampányrendellenességeket, a választási folyamat előkészítésében tapasztalt kihágásokat, valamint a választások napján a panaszokat, esetleges csalási kísérleteket lehet bejelenteni. Az RMDSZ székházban már működő telefonszám: 0 800 800 109.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.