Frunda: A helyi vállalkozókat kívánom védeni

2012.05.23. | gazdaság , Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Frunda: A helyi vállalkozókat kívánom védeni

A jövő vállalkozásának nevezte az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje az IT-szektor befektetéseit és biztosította az üzletembereket arról, hogy városvezetőként a törvényesség határáig is elmegy a helyi vállalkozások érdekeinek védelmében. Frunda György kedden délután helyi számítástechnikai cégek képviselőivel, valamint a marosvásárhelyi Rotary Klub Téka tagjaival találkozott.

A marosvásárhelyi Grand Hotel konferenciatermében a Tech-Hub találkozóján IT-cégek képviselői fejlesztési elképzeléseiket ismertették. Elhangzott: Maros megyében kilencven számítástechnikai vállalat működik, ezek összesen 2500-3000 szakembernek biztosítanak munkát. A rendezvényen az RMDSZ marosvásárhelyi polgármesterjelöltje, Frunda György is részt vett, akinek a támogatását a szervezők kérték elképzeléseik megvalósításához.

Frunda György elmondta: „A leghasznosabb az lenne, ha a marosvásárhelyi cégek az egyetemekkel együtt klaszterbe tömörülnének és közös egyesületet hoznának létre. A kutatóközpont egyaránt hasznára lenne a cégeknek és az egyetemeknek is.”

Az IT-cégek Információs Technológiai Központ létrehozásához kérték a polgármester-jelölt támogatását, amely az ágazat valamennyi helyi vállalkozásának székhelyet adna. Tízezer négyzetméternyi felületre lenne szükség ahhoz, hogy ezek a cégek egy helyen, együttműködve dolgozhassanak, és új befektetőket vonzzanak a városba.

Frunda György elmondta: „Segíteni kívánom a helyi vállalkozókat, ugyanakkor számomra a kutatás és az innováció prioritást élvez. Ha polgármester leszek, olyan határozatot javasolok, amelynek alapján a Marosvásárhelyen működő vállalkozók adóit a minimálisra csökkentjük, a helyi illetékeket pedig elengedjük. Egy RMDSZ többségű városi tanács meg fogja szavazni ezt a javaslatot.”

A találkozók sorát folytatva Frunda György este a Rotary Klub Téka képviselőivel találkozott. A beszélgetés során a polgármesterjelölt ismertette programját, bemutatta csapata, a marosvásárhelyi RMDSZ-es tanácsosjelöltet. A kötetlen beszélgetés során szóba került a munkahelyteremtés, a vállalkozásoknak kedvező üzleti környezet létrehozása, az épített örökség védelme, a közbeszerzések átláthatósága, a jelenlegi városvezetés tevékenységének auditálása, a környezetvédelem és az elemi oktatás kérdéskőre.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.