Felhívás! Csalás alapos gyanúja miatt megóvjuk a polgármester választás eredményét Marosvásárhelyen!

2016.06.06. | Önkormányzati választások , Marosvásárhely
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Felhívás! Csalás alapos gyanúja miatt megóvjuk a polgármester választás eredményét Marosvásárhelyen!

Érvénytelen szavazatok, választási törvénysértés, nyomaveszett választókörzeti feljelentések utalnak arra, de a választópolgári visszajelzések sokasága is alátámasztják a választási csalás alapos gyanúját Marosvásárhelyen. Információink alapján a csalásnak egy egészen magas szintre fejlesztett formájáról van szó esetünkben, egy évek alatt kidolgozott és kipróbált mechanizmusról. 

Az urnazárást követően a leadott szavazatok megszámlálása során az érvényes és érvénytelen szavazócédulákat, valamint az eredményekről kiállított jegyzőkönyveket lezárt és lepecsételt mappákban kellett volna a szavazókörzetek elnökeinek továbbítaniuk a Városi Választási Iroda székhelyére, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalba.

A választási törvénynek ellent mond, és jogszabálysértésnek minősül, amennyiben a szavazócédulákat tartalmazó mappák nincsenek pecséttel ellátva és szabályszerűen lezárva.

Több, esetben pecsét nélküli, felnyitott vagy újrapecsételt és felbontott, a választási körzetek által érvénytelennek nyilvánított szavazócédulákat tartalmazó mappákat szállítottak a Városi Választási Irodába.

Feltehetően a birtokukban levő pecséttel újrapecsételték az érvénytelennek minősített szavazólapokat, azért, hogy azok „biztosan” érvénytelenek maradjanak.

Meg nem erősített információk szerint mindezt felső utasításra tették. Az esetet állítólag a VVI tagjai észlelték. Az információk megerősítését követően büntetőeljárás indulhat a tettesek azonosítására és felelősségre vonására.

Ez a választási törvény egyértelmű megsértése, ami azért súlyos, mert ellehetetlenítette a VVI utólagos felülvizsgálati lehetőségét, ugyanis az érvénytelennek nyilvánított választási űrlapok közül a VVI, utólag többet érvényesnek minősített. 

Továbbá több urnabiztos is jelezte, hogy ott ahol kérték az újraszámlálást, kiderült, hogy a Dorin Floreara leadott voksok sorában, több érvénytelen szavazólapot is találtak mint amennyit első körben megszámoltak.

 A Civil Elkötelezettség Mozgalom megfigyelői és Soós Zoltán független jelölt urnabiztosai által a választási körzetekben tapasztalt jogszerűtlenségek kapcsán tett feljelentések nem érkeztek be a Városi Választási Bizottsághoz. Azóta sem tudni, hogy mi történt ezekkel az iratokkal.

Nehezen megmagyarázható jelenség az is, hogy április 20-a és június 4. között a Marosvásárhelyi Lakósságnyilvántartó Hivatal 297 ideiglenes tartózkodási engedélyt (flotantot) bocsájtott ki. Mindemellett, a választások előtti napon és a választások napján is megyei szinten több mint ezret állítottak ki, feltehetően ezek zöme Marosvásárhelyre szól.

Nem utolsósorban, továbbra sem tudni semmit arról, hogy azok a választócédulák, amelyek a választások napja előtt nem érkeztek meg Maros megyébe, Marosvásárhelyre hol vannak, mi történt velük. A Prefektusi Hivatalnak még mindig nincs erről hivatalos álláspontja, amit megengedhetetlennek tartunk.

Ezúton is felhívást intézünk a lakóssághoz, hogy aki visszaélést, szabálysértést vagy rendellenességet észlelt,  az a mai nap folyamán (hétfőn), vagy legkésőbb holnap déli 12 óráig jelezze a sooszoltan@sooszoltan.ro email címen, vagy a 0745499455 telefonszámon, vagy Soós Zoltán közösségi oldalán.

A választási óvást a holnapi nap folyamán a Marosvásárhelyiektől beérkezett választási visszaélésekkel együtt iktatjuk az illetékes hatóságoknál.

A lehetőség most kínálja magát, hiszen Soós Zoltán és Dorin Florea közötti szavazati különbség csupán 2.7%. Erősek kell lennünk, ne hagyjuk, hogy demokratikus jogainktól megfosszanak!

Óvásunkat számtalan gyanú indokolja és tartozunk ezzel annak a több ezer marosvásárhelyi polgárnak is, aki Soós Zoltán támogatta vasárnap. 

Soós Zoltán kampánycsapata

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.