Felavatták a „Borvizek útja” homoródfürdői állomását

2012.06.03. | Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Felavatták a „Borvizek útja” elnevezésű projekt homoródfürdői állomásának, modernizációs munkálatainak eredményeit. Homoródfürdőn az elvégzett felújítások során utcákat, sétányokat alakítottak ki, zöld övezeteket létesítettek és faszerkezetű forráspavilonokat állítottak fel. Az ünnepségen Borboly Csaba megyeitanács-elnök, dr. Verestóy Attila udvarhelyszéki szenátor és Burus Ella-Mária, Szentegyháza polgármestere volt jelen.

Borboly Csaba felszólalásában elmondta, hogy a „Borvizek útja” elnevezésű projekt Hargita Megye tanácsának beruházása, melyet a Phare 2004-2006-os Regionális Infrastruktúra-projektek programból finanszíroznak. A projekt célja az ásványvízforrások környezetének modernizálása, területrendezése, valamint a projektben részt vevő településeken a turizmus és a gazdasági élet fellendítése. A megyei tanács projektjét 2005-ben nyújtotta be a Központi Fejlesztési Ügynökséghez, a kivitelezési szerződést pedig 2008-ban írták alá. Összértéke áfa nélkül 4,9 millió euró, az önrész pedig 36 százalék, azaz 1,7 millió euró, mely Hargita Megye Tanácsának és a részt vevő helyi önkormányzatok hozzájárulása. „Egy olyan megvalósítás sikerült kiviteleznünk, mely a térség turisztikai vonzerejét növeli. A továbbiakban  olytatni kívánjuk a fejelesztést kerékpárút, szekérút, gyalogosösvény létesítése, valamint mofetták kialakítása, sípályák kiépítése által” – mondta Borboly Csaba az eseményen.
 

„Homoródfürdő Szentegyháza község szerves része. Tennünk kell, hogy szebbé varázsoljuk környékünk, hogy visszahozzuk a régi fürdő hangulatát, a munkának pedig meglett az eredménye” – nyilatkozta az avatóünnepségen Burus Mária Ella, Szentegyháza RMDSZ-es polgármestere.
 

Dr. Verestóy Attila ünnepi beszédében kihangsúlyozta: „Homoródfürdőn nemcsak átadásra, hanem számadásra kerül sor. Amit eddig megvalósítottunk, az csak alapja mindannak, ami ezután következik. Ez a munka nem látványos, csak most, amikor a szalagot elvágjuk. Utána mindennapjaink részévé válik, de a mai megvalósításokat csak közös erővel tudtuk kivitelezni. Bizalmat kell adni azoknak, akik a közösségért tesznek, bizalmat kell adni azoknak, akik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, és nem egy párt nevében munkálkodnak.  Szükségünk van az emberek szavazataira, hisz ha nincs mögöttünk bizalom, akkor a szavunk semmit sem ér, nem fogunk tudni beleszólni sem a saját, sem az ország dolgaiba” – nyilatkozta Verestóy.

 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.