Éltanulókat jutalmazott Eckstein-Kovács Péter

2012.06.03. | Kolozsvár , Ifjúság , Önkormányzati választások

Éltanulókat jutalmazott Eckstein-Kovács Péter

Örömünnep ez a mai, hiszen az, hogy itt összegyűlhettünk, és részesei lehetünk annak a pillanatnak, ahogy ezek a fiatalok kilépnek az iskolapadból és belépnek a nagybetűs életbe, azt bizonyítja, van magyar jövő Kolozsváron – hangsúlyozta Eckstein-Kovács Péter szombaton, a kolozsvári magyar iskolák ballagási ünnepségein.

Az RMDSZ kolozsvári polgármesterjelöltje a Báthory István Elméleti Líceum, a Brassai Sámuel Elméleti Líceum és a János Zsigmond Unitárius Kollégium ballagási ünnepségein vett részt, ahol a szövetség nevében jutalmazta a legkiválóbb eredményeket elért tanulókat. Öröm látni az ünneplőbe öltözött fiatalokat, azt, hogy felkészülten vágnak neki a nagybetűs életnek, jelentette ki Eckstein-Kovács Péter. Emlékeztetett, nem volt ez mindig így, volt időszak, amikor meg kellett harcolni azért, hogy gyerekeink anyanyelvükön tanulhassanak, hogy a magyar közösség szabadon ünnepelhessen. A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) sorsa megmutatta, hogy amennyiben a magyarság nincs kellő súllyal képviselve a döntéshozó testületekben, ha az RMDSZ nem elég erős, most is veszélybe kerülhetnek iskoláink, örökségünk, ünnepeink – tette hozzá a szövetség jelöltje. Rámutatott, ezért fontos, hogy június 10-én minden magyar elmenjen szavazni, és a magyar jelöltekre voksoljon, hiszen minden magyar szavazat számít.