Elárasztották a könyvek a Fogoly utcát

2018.05.11. | Kultúra

Elárasztották a könyvek a Fogoly utcát

Május 10 én megnyitotta kapuit a 8. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét, az RMDSZ, a Romániai Magyar Könyves Céh, valamint a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezésében.  Az ünnepi megnyitón köszöntőbeszédet mondott: H. Szabó Gyula, a Kriterion Könyvkiadó igazgatója, Markó Béla, a Kós Károly Akadémia Alapítvány elnöke, Oláh Emese, Kolozsvár alpolgármestere, és Mile Lajos Magyarország kolozsvári főkonzulja.

Markó Béla köszöntőbeszédében hangsúlyozta az irodalom és az összefogás fontosságát: –mi hét és fél milliárdan vagyunk, a könyvek sokkal többen, van köztük hitvány könyv is, de meggyőződésem, hogy jóval kisebb számban, mint hitvány ember. Ezért is kell örülni annak, amikor összegyűlnek a könyvek, például itt egy könyvhéten.”

A Fogoly utcában már az első nap igazi kulturális forgatag volt, a rendezvény szervezői idén is gondoskodtak arról, hogy vasárnapig minden generáció, könyvbarát találjon kedvére való programot a 8. Kolozsvári ünnepi könyvhéten.  A kedvezményes és színes könyvválaszték mellett egész hétvégén színes programkínálat várja a résztvevőket.

Az 8. Kolozsvári Ünnepi Könyvhét első napjáról készült fotósorozat ITT tekinthető meg.

A teljes programhoz az esemény Facebook-oldalán lehet hozzájutni és a FestivApp mobil-applikációban.