Csíkszeredában ünnepelte Oltean Csongor az Európa-napot

2019.05.10. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csíkszeredában ünnepelte Oltean Csongor az Európa-napot

Flashmobon vett részt, könyvvásárt látogatott, vállalkozókkal és a közösség képviselőivel beszélgetett Oltean Csongor csütörtökön, Csíkszeredában.

A Fejlesztési Ügynökség szervezésében több mint 150 fiatalnak beszélt az RMDSZ EP-képviselőjelöltje az unió és a szakoktatás, karriertanácsadás kérdésének fontosságáról, majd egy flashmobbal ünnepelték meg az Európa-napot. Az ezt követő soros tanácsülésen Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke örömét fejezte ki, hogy az Ifjúság napján olyan fiatalokat tüntetnek ki, akik példaképei lehetnek társaiknak.

A képviselőjelölt arra figyelmeztetett: az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolásához erős magyar képviseletre van szükség: „össze kell fognunk, hogy elérjük ezt, Brüsszelben közösen kell fellépnünk a magyar ügyért. Ehhez szükséges az Európa-napon nemcsak az európai érdekeket, hanem a nemzeti értékeket is hangoztatni” – fogalmazott.

Oltean találkozott a Sapientia EMTE hallgatói önkormányzatával, akikkel a jövőre tervezett közös együttműködésről egyeztettek. Később a Roadster, ökoházakat készítő vállalkozás tulajdonosaival beszélgetett, akiktől megtudta: az EU-s támogatásoknak köszönhetően a cég jól fejlődik, két év alatt 54 faházat értékesítettek, idén pedig már negyvenet terveznek.

Meglátogatta a városban zajló könyvvásárt, majd Csíktapolcán András Hunor önkormányzati képviselő társaságában egy közösségi tér felújításában vett részt, padokat újrafestve, fákat ültetve. Csíkszentmihályban Borboly Csaba megyei tanácselnökkel és Székely Lóránt polgármesterrel közösen az önkéntes tűzoltókat látogatták meg, akiknek a LEADER pályázattal vásárolt öltözetet adtak át.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.