Csíkban kakaó- és sajtgyártásra is felhasználják az EU-s támogatásokat

2019.04.28. | Erős Európát, fejlődő Erdélyt!
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Csíkban kakaó- és sajtgyártásra is felhasználják az EU-s támogatásokat

Fiatalokkal találkozott, farmokat látogatott, betekintést nyert a székely nyúl tenyésztésébe szombaton Oltean Csongor RMDSZ-es EP-képviselőjelölt

18 éves fiataloknak beszélt a májusi EP-választások és a szavazati joggal élés fontosságáról Oltean Csongor RMDSZ-es EP-képviselőjelölt, Borboly Csaba, Hargita megye Tanácsának elnöke és Gergely András, Csíkszentmárton polgármestere szombaton. Ezt követően Tánczos Barna szenátorral meglátogatták Dr. Rákossy Zsigmond fiatal állatorvost, aki egy új nyúlfaj, a „székely nyúl” kitenyésztéséről ismert, amelyet ma már több százan tartanak Erdélyben és Magyarországon egyaránt. Mint kiderült, jelenleg a „székely tyúk” tenyésztésén dolgozik: azt ígérte, egy évtizeden belül ez a faj elérhetővé válik a gazdák számára is.

Délután Csilip Árpád fiatal gazdánál tett látogatást a képviselőjelölt és Borboly Csaba tanácselnök. Ott megtudták, hogy a fiatal gazda egy Start-Up Nation pályázat segítségével kakaó és sajtgyártásra nyert támogatást. „A csíki emberek, a polgármesterek érzik az Európai Unió fontosságát. Az elmúlt években minden lehetőséget megragadtak annak érdekében, hogy európai uniós forrásokból fejlesszék településeiket. Ezért fontos, hogy nőjenek ezek a források” - emelte ki Oltean Csongor.

A jelölt szombaton Madéfalvára is ellátogatott a Csibi József polgármester által ismertetett, uniós forrásokból felújított kultúrotthonba, Csíkszentsimonban pedig Kozma István polgármester vezetésével meglátogatta Románia első passzív plusz házát, amelyet Sándor Emőd fiatal vállalkozó épített.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.