Az RMDSZ-es mandátum az egyedüli biztosíték a magyarság fejlődésére

2012.11.19. | Székelyföld , Hargita , Szórvány , Parlamenti választások , Arad
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az RMDSZ-es mandátum az egyedüli biztosíték a magyarság fejlődésére

Egymást is támogatniuk kell a székelyföldieknek és a szórványban élő magyaroknak a december 9-i parlamenti választásokon, mert egy Székelyföldön leadott szavazat a Bánságban, a Partiumban vagy éppen Máramarosban hozhat mandátumot a magyar jelölteknek – nyilatkozta hétfő délelőtt sajtóreggeli keretében Korodi Attila parlamenti képviselő.

Korodi Attila, képviselőtársával Faragó Péterrel közösen tartott sajtóreggelit november 19-én, hétfőn Csíkszeredában. Az Arad megyei képviselőjelölt Szórvány és Székelyföld partnerségének témakörében folytat egyeztetést Hargita megyében, valamint Korodi Attilával a nap folyamán több közös rendezvényen is részt vesz.

- Megerősödött bennünk az, amit eddig is tudtunk, szükségünk van egymásra. Ugyanabban az országban élünk, ugyanazokkal a nehézségekkel küzdünk, így ezeket a problémákat közösen is kell megoldanunk. Az Arad megyei képviselet, és az ottani magyarság sorsa attól függ, hogy az RMDSZ országos szinten milyen eredményt tud elérni a választásokon. Nekünk a székely emberek szavazataira is szükségünk van, mert mandátumot csupán a visszaosztás mechanizmusa során kaphatunk – hangsúlyozta Faragó Péter a választásokon való részvétel fontosságát. Hozzátette: „Szórványban az egyedüli biztosíték a magyarság fejlődésére, az RMDSZ-es mandátum.  Azok a magyarok, akik képviselet nélkül maradnak kisebb élettérrel rendelkeznek és jobban ki vannak téve az asszimilációs folyamatnak”.

Korodi Attila elmondta, az a versenyhelyzet, amelyet a második erdélyi magyar párt indulása teremtett a szórványmagyarságot veszélyezteti leginkább. „ Az RMDSZ jelöltjeinek az a dolguk, hogy nem csupán saját közösségükért, hanem a teljes erdélyi magyar közösségért felelősséget kell vállalniuk” – fejtette ki a csíki képviselőjelölt.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.