Az EPP kongresszusán a Mikó-ügy

2012.10.16. | Európai Néppárt , Mikó-ügy
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Az EPP kongresszusán a Mikó-ügy

Ezen a héten szerdán és csütörtökön tartja soros kongresszusát az Európai Néppárt (EPP) Bukarestben, amelyen számos jelentős döntés várható.

 Az RMDSZ az EPP kongresszusán a megbeszélések során is felhívja majd a figyelmet a súlyos igazságtalanságra. „Nagyon fontos, hogy az Európai Néppárt tagpártjai, valamint azok küldöttei objektív tájékoztatást kapjanak a Mikó-ügy részleteiről” – nyilatkozta ennek kapcsán Markó Attila. Az RMDSZ sepsiszentgyörgyi képviselőjelöltje kiemelte: „a hiteles és első kézből származó információk nagyon fontosak. Azt szeretnénk, hogy a nyár elején itthon elkezdett tájékoztató kampányunk nemzetközi színtéren is tovább bővüljön, erre kifejezetten alkalmas az Európai Unió legnagyobb pártszövetségének, az Európai Néppártnak a kongresszusa. Nem tolakodunk, és nem akarjuk a Mikó-üggyel terhelni az EPP amúgy is zsúfolt kongresszusi napirendjét, de igyekszünk a legszélesebb körben tájékoztatni a résztvevőket”.

Az RMDSZ már korábban üdvözölte, hogy a Szövetség javaslatára az Európai Néppárt alapprogramjába szerepel a kisebbségvédelmi fejezet  és tételesen bekerült az őshonos nemzeti kisebbségek védelme. A dokumentum az RMDSZ javaslatára megállapítja, hogy európai kisebbségi keretszabályozást kell kialakítani, amely kisebbségvédelmi standardokat és jogokat tartalmaz, ugyanakkor bátorítja a kisebbségi közösségekre vonatkozó kedvező intézkedések és politikák elfogadását.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.