Átadták Málnásfürdőn az új kezelőközpontot

2012.06.01. | Kovászna , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Átadták Málnásfürdőn az új kezelőközpontot

Fotó: Vargyasi Levente

Málnásfürdőn az évtizedek óta nem látott fejlesztések mentek végbe az elmúlt egy évben. Több borvíz környékét rendbe tették, parkot hoztak létre és elkészült az új kezelőközpont is.

Tavaly júliusban Kovászna Megye Tanácsa és Málnás Község Önkormányzata egy jelentős beruházás kivitelezési szerződését és a megye turizmusának fejlesztését szolgáló adás-vételi megállapodást is véglegesítettek és írtak alá. Ekkor került sor többek között a málnásfürdői ingatlanok visszavásárlását szentesítő adásvételi szerződés aláírására is. A megállapodás értelmében a megyei önkormányzat és Málnás község fele-fele arányban tulajdonosaivá váltak a Málnásfürdő központjában elhelyezkedő ingatlanoknak. Ez által a kilencvenes években „elprivatizált” ingatlanoknak az Olt Turisztikai Részvénytársaságtól történő visszavételével Málnásfürdőn elindultak a fejlesztések.

“2004-ben, amikor polgármester lettem, azt vállaltam, hogy a romokban heverő nagy múltú fürdőhelységnek a régi értékét visszaadjuk. Ahhoz, hogy ez megtörténjen tervek kellettek. Ekkor indult a Borvizek útja program, amelynek keretén belül sikerült Málnásfürdőn felépíteni az új kezelőközpontot. Ez a beruházás 3 millió lejbe került, mely összeghez Kovászna Megye Tanácsa is hozzájárult a hivatalra eső önrész kifizetésével.”- hozta a jelenlévők tudtára Kasléder József polgármester a csütörtök délutáni átadási ünnepségen.

A beruházás megvalósítása kapcsán Tamás Sándor, megyei elnök kifejtette, hogy ékes bizonyíték Málnásfürdő esete arra, hogy helyi, megyei és országos szinten összefogva, együttmunkálkodva, egymást segítve lehet jövőt építeni.

Az ünnepségen részt vevő megyei és parlamenti képviselők, falubeliek, a vendégek együtt járták körbe és tekintették meg az elkészült korszerű komplexumot, amely medencés és kádas fürdőknek, szaunának és más szabadidős tevékenységeknek ad helyett.

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.