Antal Árpád és Arros Orsolya Székelyudvarhelyen tartottak sajtótájékoztatót

2016.05.11. | Sepsiszentgyörgy , Önkormányzati választások , Udvarhelyszék
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


Antal Árpád és Arros Orsolya Székelyudvarhelyen tartottak sajtótájékoztatót

Egy város névjegyét a központja, a főtér jelenti, mondta Antal Árpád Székelyudvarhely főterén az Arros Orsolyával közösen megszervezett sajtótájékoztatón. Az RMDSZ székelyudvarhelyi polgármesterjelöltje amellett, hogy röviden összegezte terveit, célkitűzéseit, hangsúlyosan az új városközpont tervével kapcsolatos eddigi tapasztalatokat ismertette – a fiatal székelyföldi építészekkel megálmodott virtuális téralkotás két hete megtekinthető, véleményezhető a közösségi hálón. 

Elmondta, rengeteg hozzászólást, véleményt, megosztást eredményezett a látványterv, több ezer emberhez eljutott, pozitív és negatív reakciók is érkeztek. Fontos, hogy ha egy jelölt az emberek bizalmát, szavazatát kéri, tudjon konkrét terveket megmutatni, mondta Arros Orsolya. Miután februárban bemutatta választási programját, számos lakónegyedbe látogatott el, konzultált szakemberekkel. Sürgősen megoldásra vár a város infrastrukturális fejlesztése, a közbiztonság javítása, esély biztosítása a fiatalok számára, az autós és gyalogos közlekedés könnyítése. A központot, a város büszkeségét visszaadná a város lakóinak, több zöldterületet hozna létre és alkalmassá tenné rendezvények megszervezésére is. Az új városközpont újratervezésekor együttműködésre törekednek szakemberekkel, szakmai szervezetekkel, Hargita Megye Tanácsával, vagy éppen más városokkal.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere éppen az új városközpont tervének közvitára való bocsátása okán volt jelen a sajtótájékoztatón. Mint mondta, egy ilyen terv elfogadtatása a városlakókkal nem egyszerű feladat. Nagy bátorság kell egy ilyen terv kivitelezéséhez, hiszen elmondása szerint egy évvel ezelőtt Sepsiszentgyörgyön, a főtér újragondolásának és bemutatásának idején a városlakók részéről a fogadtatás zömmel negatív volt, egy népszavazás a terv kapcsán biztos bukást hozott volna. Mára viszont a hozzáállás megváltozott, az emberek magukénak érzik a központot, belakták, közösségi hellyé nőtte ki magát. Korábban, akárcsak Udvarhelyen, a sepsiszentgyörgyi központban parkoló autókat lehetett látni, azóta a teraszok, kávézók létrejöttével a turizmus is fellendült, megtelt élettel a tér, részletezte a polgármester. Mint mondta, örömmel tesz eleget Arros Orsolya RMDSZ-es polgármesterjelölt meghívásának, és azért vesz részt a közvitán, hogy az udvarhelyieknek elmondhassa a tapasztalatait, fotókon keresztül megmutathassa a sepsiszentgyörgyi városközpont átalakulásának momentumait. 

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.