7 Kolozs megyei tanácsosi mandátuma és 5 kolozsvári tanácsosa van az RMDSZ-nek

2016.06.08. | Kolozsvár , Kolozs , Önkormányzatok , Önkormányzati választások
  • Betűméret
    nagyítás
  • Elküldöm e-mailben
  • Kinyomtatom

  • Megosztom:
  • Share


7 Kolozs megyei tanácsosi mandátuma és 5 kolozsvári tanácsosa van az RMDSZ-nek

Az idei helyhatósági választások eredményei javultak a 2012-es választásokhoz viszonyítva, hiszen az elkövetkezendő négy évben a Kolozs Megyei Tanácsban 7 tanácsos, a kolozsvári helyi tanácsban 5 tanácsos tevékenykedik a magyar közösség érdekében.

A június 8-i sajtótájékoztatón Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei Szervezetének elnöke elmondta: „a választási eredmények kedveznek nekünk, bár a szavazatok száma csökkent 2012-hez képest, a százalékok nőttek, és ennek köszönhetően erősebb önkormányzati képviselete lesz az RMDSZ-nek, ugyanis 7 megyei tanácsos és 5 városi tanácsos jutott be az önkormányzatokba.

Hálásak vagyunk minden magyar és román embernek, aki ránk szavazott, 2012-höz képeset egy tanácsossal többet tudtunk bejuttatni az önkormányzatba. Megkerülhetetlen önkormányzati képviseletet szerettünk volna, bár ezt nem tudtuk megvalósítani, mégis büszkék vagyunk arra, hogy idén négy tanácsos helyett 5 tanácsosa lett az RMDSZ-nek a kolozsvári városi tanácsban – nyilatkozta Horváth Anna.

Deák Ferenc, az RMDSZ Kolozs megyei Szervezetének ügyvezető elnöke kiemelte a megye többi településén elért eredményeket is. „46 településen indítottunk helyi tanácsosi listát és ebből 43 településen sikerült bejutni a tanácsba. Ami a polgármestereket illeti: 14 polgármesterjelöltünk volt, amelyből 8-an foglalhatják el a polgármesteri széket, illetve egy településen támogattunk egy polgármesterjelöltet, akinek sikerült megszerezni a leadott szavazatok többségét. 2012-höz képest két megyei tanácsossal sikerült többet bejuttatni. Az előző mandátum alatt 141 tanácsosa volt az RMDSZ-nek megyeszerte, idéntől 143 tanácsos lesz összesen az önkormányzatokban.

 

Figyelem! Fenntartjuk a hozzászólások moderálásának jogát.