5.

14:30
Európai Parlament, Brüsszel

Február 5-én bemutatjuk európai polgári kezdeményezésünk jogalkotási javaslatait az Európai Bizottságnak

Tisztelt kollégák,

Örömmel értesítjük önöket, hogy a Minority SafePack (MSPI) európai kisebbségvédelmi kezdeményezés alapján kidolgozott törvénykezdeményezési javaslatokat február 5-én, szerdán mutatjuk be az Európai Bizottságnak Brüsszelben.

Az 1 128 385, tagállami szakhatóságok által hitelesített támogatói aláírással a Minority SafePack az Európai Unió történelmének ötödik sikere Európai Polgári Kezdeményezése. Célja uniós védelmet és támogatást kérni az őshonos európai kisebbségek, nemzeti közösségek, nyelvi csoportok számára.

A brüsszeli találkozón a Kezdeményező Bizottság, az európai aláírásgyűjtést koordináló Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnöksége és a törvénykezdeményezéseket kidolgozó európai szakértői csoport fogja képviselni a Minority SafePack kezdeményezést. A közép-európai idő szerint 12 órakorkezdődő találkozó zárt körű lesz.

A találkozót követően, 14:30-tól a küldöttség az Európai Parlament épületében számol be a sajtónak a találkozóról. A sajtótájékoztatóra az Anna Politkovszkaja teremben (PHS 0A50) kerül sor. A sajtó képviselőit szeretettel várjuk.

FONTOS TUDNIVALÓ: Amennyiben tudósítójuk nem rendelkezik európai parlamenti akkreditációval, kérjük, igényelje az az Európai Parlament sajtószolgálatánál, a media.accreditation@europarl.europa.eu címen, legkésőbb hétfőn délutánig. Kérjük, levelében tüntesse fel, hogy az alábbi eseményen kíván részt venni:


Megköszönnénk, ha részvételi szándékáról minket is értesítene a press@fuen.org címen. 

Az eseményről közleményt, fotókat, videókat és hanganyagot is küldünk a médiának.